Wijzigingen in de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud

In dit artikel lees je over:

Wat is de NOW, voor wie is het en wat zijn de voorwaarden? (NOW 1.0 en NOW 2.0) nader toegelicht

De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies (ten minste 20%). Zij kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW is met ingang van 1 juni verlengd met 4 maanden tot 1 oktober. 

Vanaf wanneer kan de NOW 2.0 worden aangevraagd?

Deze NOW 2.0 kan vanaf 6 juli  worden aangevraagd en voorziet in tegemoetkoming op de loonkosten vanaf 1 juni. Werkgevers die te maken hebben met tenminste 20% verwacht omzetverlies, kunnen bij UWV een tegemoetkoming voor deze vier maanden aanvragen ter hoogte van maximaal 90% van de loonsom, gerelateerd aan het omzetverlies. De omzetdaling wordt dan vastgesteld over een viermaands periode die start op 1 juni, 1 juli of 1 augustus 2020 en volgt daarbij de systematiek van de eerste periode (NOW1.0).

 Wijzigingen in de NOW 2.0

Zie in onderstaande visual wat de wijzigingen zijn in de nieuwe NOW 2.0 regeling. Mocht u vragen hebben over de NOW 2.0 of ondersteuning wensen, neem dan contact met ons op nummer 033-2003200 of info@harvestfinance.nl.

Geschreven door: Maarten Roordink
Interim CFO I Registeraccountant I Business Coach & eigenaar van Harvest Finance. 10+ jaar auditervaring, hoofdzakelijk bij Big 4-auditkantoren. 6+ jaar ervaring in Financial Control / Business Control.
Verken meer
Welke soorten accountants zijn er
Kennis

Welke soorten accountants zijn er?

Een accountant helpt kleine en grote ondernemingen met de financiële administratie van bedrijven. Hij/ zij draagt zorg voor alle financiële informatie. Zo stelt hij/zij verschillende

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Jouw financiën naar een hoger niveau?
We vertellen je graag over de mogelijkheden