Wijzigingen in de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud

Maarten
|
juni 15, 2020
In dit artikel lees je over:
Primary Item (H2)

Wat is de NOW, voor wie is het en wat zijn de voorwaarden? (NOW 1.0 en NOW 2.0) nader toegelicht

De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies (ten minste 20%). Zij kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW is met ingang van 1 juni verlengd met 4 maanden tot 1 oktober. 

Vanaf wanneer kan de NOW 2.0 worden aangevraagd?

Deze NOW 2.0 kan vanaf 6 juli  worden aangevraagd en voorziet in tegemoetkoming op de loonkosten vanaf 1 juni. Werkgevers die te maken hebben met tenminste 20% verwacht omzetverlies, kunnen bij UWV een tegemoetkoming voor deze vier maanden aanvragen ter hoogte van maximaal 90% van de loonsom, gerelateerd aan het omzetverlies. De omzetdaling wordt dan vastgesteld over een viermaands periode die start op 1 juni, 1 juli of 1 augustus 2020 en volgt daarbij de systematiek van de eerste periode (NOW1.0).

 Wijzigingen in de NOW 2.0

Zie in onderstaande visual wat de wijzigingen zijn in de nieuwe NOW 2.0 regeling. Mocht u vragen hebben over de NOW 2.0 of ondersteuning wensen, neem dan contact met ons op nummer 033-2003200 of info@harvestfinance.nl.

Geschreven door: Maarten Roordink

Interim CFO I Registeraccountant I Business Coach & eigenaar van Harvest Finance. 10+ jaar auditervaring, hoofdzakelijk bij Big 4-auditkantoren. 6+ jaar ervaring in Financial Control / Business Control.
Verken meer
Kennis

Welke soorten accountants zijn er?

Een accountant helpt kleine en grote ondernemingen met de financiële administratie van bedrijven. Hij/ zij draagt zorg voor alle financiële informatie. Zo stelt hij/zij verschillende…
Danny
maart 10, 2022
Kennis

Wat is het verschil tussen boekhouder en accountant?

Er zijn duidelijke verschillen tussen een accountant en boekhouder. 'Accountant' is niet een netter woord voor boekhouder- in tegenstelling tot wat mensen denken. Er zijn…
Danny
januari 3, 2022
Jouw financiën naar een hoger niveau?
We vertellen je graag over de mogelijkheden
Neem contact op

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste financiële trends en weetjes.

Wij zijn jouw eigentijdse accountant en business coach die jouw onderneming laat groeien en bloeien.

Wij zorgen ervoor dat jij je kunt focussen op jouw onderneming én zorgen er daarnaast voor dat jouw onderneming winstgevender wordt.

Contact gegevens

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram